Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RSS

Etliekmek

Bir önceki yazımda Konya'dan bahsetmişken birazda Konya'ya özgü birşeylerden  bahsedeyim.


Konya denince akla ilk  gelenlerdendir Etliekmek, bir diğer adıda Etli Pide'dir, ve Konya'nın meşhur hazır yiyeceğidir.

Etlikmek taze dana ve kuzu etinden yapılan kıyma ve domates,soğan,biber,maydonoz kullanılarak hazırlanan harca (Etliekmek içi) bazen çeşitli baharatlarında katılmasıyla incecik açılmış genelde el ile düzeltilen ince uzun hamur üzerine yayılarak odun ateşinde (Etliekmek Fırınlarında) pişirilen Konya'nın gelenekesel ve kültürel başlıca yiyeceklerindendir.

Genellikle 60 70 santim uzunluğunda  10 ila 15 santim genişliğinde yapılan etlikmek, bazen 1 - 1.5  metreye kadar uzatılır, küçük parçalara kesilen etliekmek yanında limon ve turp ile servis edilir. Geleneksel yöntemde genelde iki üç parçaya bölünür ve uzunca bir tahta üzerinde ikram edilir yanında bir bardakta bol köpüklü ayran olmazsa olmazıdır etliekmeğin.

  • Facebook
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 yorum:

Hayal Kahvem dedi ki...

Off! Hasatasıyımmmmm:))

Adsız dedi ki...

Ağzımın suyu aktı, bu nasıl lezzet böyle? Şu saatte canım çekti. Yazmayın böyle yazıları!

Yorum Gönder

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *