Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RSS

Konya Kalesi

Merhaba; Bu Yazımda Pek çok kişinin bilmediği, pek çok kişininde neredeyse hergün yanından geçipte fark etmediği, orasının bir Kale olduğunu bilmediği bir yerden bahsedip elimden geldiğince tanıtmaya çalışacağım.




Konya Kalesi;  Konya'da Kale var mı? sorusuna pek çok insan bilemiyorum! yanıtını vermektedir. Oysaki  neredeyse her gün Konya Kalesinin yanından veya yakınından geçmektedirler.

Konya Kalesi Konya kent merkezinde bulunmaktadır,Günümüzde  Kaleden fazla bir şey kalmamış, Alaeddin Tepesinde Sadece O büyük ihtişamlı duvarından bir parçası ayaktadır, üzerine yapılan büyük bir beton şemsiye ile korunmaktadır.

Kalenin tarihi çok karmaşık bir konudur, Çok eski zamanlardan beri yapıla gelinmiş farklı dönemlerde tamiri yapılmıştır. Selçuklulara Başkentlik, Osmanlılara Vilayet merkezliği yapan Konya o dönemlerde İç ve dış olmak üzere 2 kat Muazzam surlarla çevrili muhkem bir Kaleye sahip idi. Kale O dönemlerde bugünkü Konya kent merkezinin büyük bir kısmını kaplamaktaydı Kalenin pek çok kapısı mevcut idi.


İç ve Dış Kaleden bugün maalesef hiç bir eser bulunmamaktadır. En son çok yakın bir geçmişte Zindan Kale sokağında yapılan katlı otoparkın temeli açılırken Kaleden izlere rastlanmıştır bir süre kazı çalışması yapılarak   olduğu gibi üzerine katlı otopark inşa edilmiştir.

  • Facebook
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *